26.5.10

ΕΛΠΕ: Δάνειο 400 εκατ. € από ΕΤΕπ

Δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. για την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων μέσω της αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας.

«Στόχος αυτής της χρηματοδότησης είναι να συμβάλουμε τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, με την ιδιότητά μας ως τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, κατά την τελετή υπογραφής της σχετικής συμφωνίας.

«Η επένδυση αυτή αποτελεί αναμφίβολα ζωτικό κρίκο στην αλυσίδα της καινοτομίας, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και αυξάνοντας το επίπεδο της επαγγελματικής ειδίκευσης, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει τη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Αυτή η παραγωγική επένδυση θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος χάρη στην εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνολογίας διύλισης και την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων. Χαιρόμαστε που έχουμε την Ελληνικά Πετρέλαια, μία από τους σημαντικότερες εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως εταίρο μας στην προσπάθεια αυτή», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, κ. Τάσος Γιαννίτσης, ανέφερε από την πλευρά του ότι «η επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, παράγει καλύτερα και φιλικότερα προϊόντα για το περιβάλλον, μειώνει τις εισαγωγές και αυξάνει τις εξαγωγές, και βελτιώνει σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του διυλιστηρίου, μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές όλων των τοπικών ρύπων».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, η υλοποίηση του έργου έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821365

______________________________

Για όποιον έχει άγχος που πάνε τα (περισσότερα) κοινοτικά κονδύλια...

No comments: