31.5.10

Κίνα: Φοβάται διπλή ύφεση διεθνώς

Η παγκόσμια οικονομία παραμένει σε κίνδυνο λόγω και της κρίσης χρέους και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει «διπλή ύφεση», υποστήριξε ο Κινέζος πρωθυπουργός κ. Wen Jiabao.

Σε ομιλία του σε Ιάπωνες επιχειρηματίες ο κ. Wen τόνισε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης από τις κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, προσθέτοντας, όμως, ότι η συγκέντρωση υπερβολικού δημόσιου χρέους αποτελεί κίνδυνο για την ανάκαμψη.

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία έχει ανακάμψει και πρέπει να εξετάσουμε την απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης. Θεωρώ ότι θα ήταν μία πρόωρη και μη ορθή κίνηση», τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Προσέθεσε, δε, ότι «ορισμένες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα. Τελείωσε αυτό το φαινόμενο; Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζαμε στην αρχή. Ορισμένοι ρωτούν: υπάρχει φόβος διπλής ύφεσης; Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ως εκ τούτου θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/586320/ArticleNewsWorld.aspx

________________________

Εκτός από το W, φοβάται ότι το άνοιγμα της Κίνας σε ευρωπαϊκά ομόλογα είναι ικανά να τη σμπαραλιάσουν, όπως τα αμερικάνικα ομόλογα...
Επίσης, φοβάται ότι η ευρωπαϊκή αγοραστική δύναμη θα μειωθεί κι άλλο πριν ανακάμψει...

No comments: