26.5.10

Γερμανία: Αισθητή ανάκαμψη το β΄ τρίμηνο αναμένει η κεντρική τράπεζα

Η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία θα γίνει πολύ περισσότερο αισθητή κατά το δεύτερο τρίμηνο, όταν προκύψουν τα νεότερα επίσημα στοιχεία, εκτιμά η Μπούντεσμπανκ (Κεντρική τράπεζα) στο πλαίσιο μηνιαίας έκθεσή της.

Μετά από μία φάση ύφεσης, εξαιτίας ενός χειμώνα με άσκηση περιοριστικής πολιτικής από την κυβέρνηση, η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει με ένα ρυθμό ανάπτυξης αισθητό, σημειώνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, στη βιομηχανία, που είναι το «ατού» της γερμανικής οικονομίας, η κινητικότητα που παρατηρείται θα αντικατοπτριστεί στο ρυθμό ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε αντίθεση με όσα καταγράφηκαν κατά το α' τρίμηνο.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι το δεύτερο τρίμηνο θα ενισχυθούν κι οι γερμανικές εξαγωγές, μάλιστα προς μη ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ισχυρή ανάπτυξη, κατ' εξοχήν η Κίνα για παράδειγμα.

Όσον αφορά την κατανάλωση, τα πράγματα παρουσιάζονται λιγότερα αισιόδοξα.

Καλύτερα είναι τα νέα στο μέτωπο της απασχόλησης, ενώ, σύμφωνα πάντα με την κεντρική τράπεζα, αξιοσημείωτη είναι η απρόσμενη άνοδος του ΑΕΠ στο ποσοστό 0,2%, από τρίμηνο σε τρίμηνο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821634

No comments: