27.5.10

Mobius: Αγοράζει μετοχές των BRIC, χαρακτηρίζει την αγορά "bull"

Μετοχές των αναδυόμενων αγορών της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας, των επονομαζόμενων BRIC, αγοράζει τον τελευταίο μήνα ο πολύ γνωστός επενδυτής Mark Mobius, ο οποίος παράλληλα χαρακτηρίζει την πτώση των μετοχών στις αναδυόμενες αγορές «διόρθωση» σε μία «bull» αγορά.

«Παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν πως εισερχόμαστε σε μία ‘bear’ αγορά, δεν εκτιμούμε το ίδιο», τόνισε ο Mobius ο οποίος διαχειρίζεται 34 δισ. δολάρια στις αναδυόμενες αγορές από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Templeton Asset Management. «Πρόκειται για μία διόρθωση σε μια συνεχιζόμενη ‘bull’αγορά».

Σημειώνεται ότι ο δείκτης MSCI Emerging Markets index, των αναδυόμενων αγορών, έχει σημειώσει πτώση 15% από το υψηλό στις 15 Απριλίου, εξαιτίας των ανησυχιών ότι οι κινήσεις της Κίνας για τον περιορισμό του πληθωρισμού και οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών κρατών να μειώσουν τα ελλείμματά τους, μπορούν να «εκτροχιάσουν» την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

«Όταν έρθει η ώρα, οι αναδυόμενες αγορές θα ανακάμψουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ορμή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Mobius. «Αγοράζουμε γιατί είχαμε νέες εισροές κεφαλαίων στα funds που διαχειριζόμαστε. Και οι περισσότερες τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν στις χώρες του BRIC», συμπλήρωσε.

Η Templeton επίσης αγοράζει μετοχές σε αγορές όπως του Ντουμπάι και της Αιγύπτου, ενώ η εταιρεία δεν έχει μειώσει την έκθεσή της στη Νότια Κορέα καθώς οι μετοχές που κατέχει ήταν ‘σχετικά φθηνές’ όταν αγοράστηκαν και μπορεί να επωφεληθεί από τις διεθνείς πωλήσεις στην περίπτωση που «κοπάσει» η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, κατέληξε ο Mobius.

http://www.capital.gr/News.asp?id=977985

No comments: