21.6.10

Βρετανία: Οι βιομήχανοι ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα για πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας

Η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών για να προετοιμασθεί το έδαφος για τα μέτρα λιτότητας, που προβλέπουν μεταξύ άλλων περισσότερο ευέλικτα ωράρια εργασίας και πιο αυστηρούς κανόνες ως προς τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε νέα έκθεση υπό τον τίτλο "καθιστώντας τη Βρετανία ένα μέρος για εργασία", η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων με στόχο να διασφαλισθεί ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι Βρετανοί βιομήχανοι επιδιώκουν αλλαγές στη διαδικασία με την οποία αποφασίζονται απεργιακές κινητοποιήσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι μόνον εφόσον στις σχετικές ψηφοφορίες συγκεντρώνεται ποσοστό άνω του 40% του συνόλου των μελών ενός σωματείου, θα προκηρύσσεται απεργία. Σήμερα είναι αρκετή η απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων για να αποφασιστεί μία κινητοποίηση.

"Οι απεργίες προκαλούν προβλήματα. Εμποδίζουν τους πολίτες να έχουν τους καθημερινούς ρυθμούς τους, είτε πρόκειται για τη μετάβαση στην εργασία, είτε για τη μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία. Οι απεργίες επίσης κοστίζουν στην οικονομία και υπονομεύουν τις προσπάθειές μας για την ανοικοδόμηση της οικονομίας", δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Συνομοσπονδίας των Βιομηχάνων, Τζον Κρίντλαντ.

Η συνομοσπονδία επιδιώκει επίσης την καθιέρωση ελαστικών ωραρίων για όλους τους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι με αυτές τις πρωτοβουλίες θα διασφαλισθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας μακροπρόθεσμα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1833105

No comments: