16.6.10

Διεκόπη η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού «SBC»

Διεκόπη σήμερα η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο «SBC», η εκπομπή του οποίου έχει κριθεί παράνομη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ , μετά από συνεργασία της ΕΕΤΤ με τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ο τηλεοπτικός σταθμός «SBC» εξέπεμπε στο δίαυλο 22 UHF, ο οποίος, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει παραχωρηθεί στην ΕΡΤ Α.Ε. προκειμένου να μεταδίδει από το κέντρο εκπομπής Πάρνηθας το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Βουλής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΕΤΤ είχε καλέσει τον τηλεοπτικό σταθμό «SBC» να διακόψει άμεσα τη συγκεκριμένη εκπομπή, ωστόσο ο τηλεοπτικός σταθμός ουδέποτε συμμορφώθηκε, παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε και η αίτηση αναστολής που είχε υποβάλει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ, προέβη στην κατάσχεση του εξοπλισμού εκπομπής του εν λόγω σταθμού.

Φίμωση καταγγέλλει ο SBC

Για φίμωση του μοναδικού οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, χωρίς καμία προειδοποίηση, κάνει λόγο ο τηλεοπτικός σταθμός, σε ανακοίνωσή του.

Χαρακτηρίζει δε αυθαίρετη την παρέμβαση της ΕΕΤΤ να κατεβάσει το σήμα εκπομπής του SBC και σημειώνει πως πραγματοποιήθηκε σε μία χρονική στιγμή που οι οικονομικές εξελίξεις της χώρας καθορίζουν τη ζωή των πολιτών της.

Σύμφωνα με το σταθμό, αυτή την ώρα ο πρόεδρος του SBC Ηλίας Κοπανίτσας κρατείται με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, επειδή υπερασπίζεται το δικαίωμα της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών.

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του SBC πιστεύουν απόλυτα ότι η Πολιτεία θα κάνει το δημοκρατικό της καθήκον. Το SBC δεν φιμώνεται και θα εκπέμψει κανονικά για να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τις εξελίξεις στην εγχώρια και διεθνή οικονομία», καταλήγει ο σταθμός.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1830833

______________________

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOOMBERG

No comments: