30.7.10

ΗΠΑ: Στο 2,4% η ανάπτυξη το β' τρίμηνο

Με χαμηλότερο ρυθμό «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση, έναντι μέσης αύξησης 4,4% που κατέγραφε τους τελευταίους έξι μήνες.

Εν τω μεταξύ, ο ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 3,7%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,7%.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου ήταν σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τον ρυθμό ανάπτυξης στο 2,5%.

Σε έκθεσή του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ επισημαίνει πως χρειάζονται νέα μέτρα για να στηριχθεί η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

«Με δεδομένο ότι η ανάπτυξη εξακολουθεί να εξαρτάται από την υποστήριξη των αρχών, την αύξηση των κινδύνων και τις σημαντικές προκλήσεις στο νομισματικό και οικονομικό σύστημα μακροπρόθεσμα, είναι απαραίτητα πρόσθετα και αποφασιστικά μέτρα για να περιοριστεί ο κίνδυνος, να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η σταθερότητα της ανάπτυξης και να περιοριστούν οι κίνδυνοι μετάδοσης προβλημάτων από το εξωτερικό», αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η επισήμανση αυτή αντανακλά τις απόψεις που εξέφρασαν οι διοικητές του ΔΝΤ, τη Δευτέρα, όταν συνεδρίασαν για να επικυρώσουν τις διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ του διεθνούς οργανισμού και των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της αμερικανικής οικονομίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1849429

No comments: