27.7.10

Ξενοδόχος με «πεντάστερο» ο ΟΛΠ

ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων και σταθμό επιβατών κρουαζιέρας μετατρέπεται το εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ στον Αγιο Νικόλαο. Το γνωστό και ως «Παγόδα» (λόγω σχήματος) κτιριακό συγκρότημα αλλάζει χρήση και μορφή καθώς οι εκθεσιακές δραστηριότητες μεταφέρονται αλλού και τα 13 στρέμματά του μετατρέπονται σε ξενοδοχείο.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου θα γίνει με τη μέθοδο της παραχώρησης, που σημαίνει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον ανάδοχό του, ο οποίος και θα αναλάβει στη συνέχεια την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου για χρονικό διάστημα 30 ετών. Ο ανάδοχος θα επιλεγεί στα πλαίσια Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί με ανοιχτή διαδικασία και θα αφορά τη μελέτη, κατασκευή, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Στον ΟΛΠ εκτιμούν ότι, εκτός απροόπτου, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα είναι έτοιμο το αργότερο μέχρι το τέλος του 2013. Η κατασκευή του πεντάστερου ξενοδοχείου αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την οικονομική ζωή του Πειραιά καθώς μέχρι στιγμής το πρώτο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου δεν διαθέτει κάτι ανάλογο.

Στα ελκυστικά δεδομένα της επένδυσης θα πρέπει να προστεθούν η θέση του ξενοδοχείου, η γειτνίασή του με το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Πειραιά, η διέλευση και στάθμευση στον παρακείμενο χώρο του monorail, καθώς και η λειτουργία- στην πλατεία Αγίου Νικολάουυπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων 770 θέσεων. Στη χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αναφέρεται ότι το επενδυτικό αυτό έργο αποτελεί τμήμα του επενδυτικού προγράμματος της ΟΛΠ Α.Ε., το οποίο εγκρίθηκε από την Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά και τη Διυπουργική Επιτροπή, η οποία συνήλθε υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο τον Μάρτιο στον Πειραιά.

Η σχετική προκήρυξη του έργου θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, θα δημοσιευθεί στον διεθνή Τύπο και θα παραδίδεται στους επενδυτικούς οίκους από την προσεχή εβδομάδα.

Εξι εταιρείες συνεχίζουν για το monorail στο λιμάνι
Εξι εταιρείες- όμιλοι από τις επτά που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή υπερυψωμένου συστήματος κυκλοφορίας monorail στο λιμάνι του Πειραιά προκρίθηκαν στην πρώτη φάση της διαδικασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΟΛΠ Α.Ε.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, «ένα μεγάλο έργο για το λιμάνι και την πόλη μπαίνει στη φάση των τελικών διαγωνιστικών διαδικασιών. Πρόκειται για ένα έργο εξυπηρέτησης εκατομμυρίων επιβατών και πολιτών, πλήρως οικολογικό και σύγχρονο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από τους φορείς της πόλης και τη Διυπουργική Επιτροπή».

Το έργο, όπως είναι γνωστό, έχει προταθεί για ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής με χρόνο εγκατάστασης και λειτουργίας το τέλος του 2013. Οι έξι εταιρείες που συνεχίζουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες είναι οι Βombardier Τransportation Ελλάς Α.Ε., Ενωση Εταιρειών J&Ρ- Αβαξ Α.Ε.- Ιntamin Τransportation LΤD, Μetrail ΑG, Scomi Εngineering- 2π Τεχνολογική, Siemens Ελλάς Α.Ε., Ενωση Εταιρειών Αrchirodon- Urbanaut Company- Rowin Co.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4586446

No comments: