24.7.10

Γ.Προβόπουλος: «Έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα»

Για θετικά «ψήγματα» όσον αφορά την πορεία της οικονομίας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Προβόπουλος από την πλευρά του, συμφώνησε με τον κ. Παπούλια και αφού αναφέρθηκε στην κινητικότητα των ημερών (stress tests, επικείμενη άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας κ.α.), μίλησε για βελτίωση των επιδόσεων.

«Το έλλειμμα δείχνει μια καλή πορεία και μάλιστα μήνα-μήνα έχουμε και μια βελτίωση των επιδόσεων», εκτίμησε και πρόσθεσε κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν νομοθετηθεί και από την πλευρά των δαπανών και από την πλευρά των εσόδων που ακόμα δεν έχουν μπει και αυτό δείχνει ότι τους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανόν να δούμε και μία μεγαλύτερη βελτίωση. Έχουν περάσει νόμοι δύσκολοι αλλά απαραίτητοι, επομένως και αυτό δείχνει ότι στο διαρθρωτικό πεδίο κυλάνε τα πράγματα».

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και από το εξωτερικό, όπου όπως σημείωσε, έχει αρχίσει να βελτιώνεται η -αρνητική μέχρι προσφατα- εικόνα της χώρας. Όπως είπε, εκτίμησή του είναι πως «από το φθινόπωρο και μετά θα έχουμε μία αισθητά καλύτερη εικόνα, καθώς θα εμπεδώνεται η εικόνα της χώρας ότι και στο έλλειμμα η πρόοδος είναι συνεχιζόμενη και μάλιστα βελτιούμενη, και η χώρα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μνημόνιο».

Θα χρειαστεί χρόνος, κατέληξε ο κ. Προβόπουλος, ωστόσο «έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1846621

_____________________

Αν μη τι άλλο πολύ συμβολική η επίσκεψη μερικές μέρες πριν την επέτειο...

No comments: