22.7.10

Αισιοδοξία Παπακωνσταντίνου για οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εκδήλωση για την επίσημη τοποθέτηση του νέου προεδρείου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Γεωργίου (έως τώρα αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απόφοιτος του Amherst College - ΗΠΑ, διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου του Michigan - ΗΠΑ).

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμα ότι η χώρα μας έχει αποκαταστήσει το έλλειμμα αξιοπιστίας που αντιμετώπιζε στο εξωτερικό και πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα στατιστικά στοιχεία που δίνονται στους διεθνείς οργανισμούς.

Εν τω μεταξύ, κύκλοι του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωσαν ότι αύριο θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με βασικό θέμα τον ορισμό συμβούλου για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ στην ατζέντα θα βρεθεί επίσης σχεδόν το σύνολο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Αύριο, εξάλλου, ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών, για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο να προηγηθεί σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου απέφυγαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα περί δυσκολίας της ΑΤΕ να περάσει τα tests και τόνισαν ότι όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά άμεσα τη διαδικασία πλειστηριασμών για την ακίνητη περιουσία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που δεν προσήλθαν εντός της προθεσμίας για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Θυμίζουμε ότι είχαν εντοπιστεί περίπου 990 φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ, που κατέχουν στη Μύκονο και στη Σαντορίνη 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ έχουν συνολικά στην κατοχή τους 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου διαψεύδουν ότι βρίσκεται υπό κατάρτιση σχέδιο «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων και τονίζουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει «σαφάρι» για τον καταλογισμό και την είσπραξη των προβλεπόμενων προστίμων.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/595658/Article.aspx

No comments: