27.7.10

Επισπεύδονται οι αλλαγές σε ΔΕΚΟ, ενιαίο μισθολόγιο, νοσοκομεία, κλειστά επαγγέλματα

Επισπεύδονται όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές. Με «πιλότο» το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, η κυβέρνηση θα προωθήσει εντός του 2010 προγράμματα αναδιάρθρωσης όλων των ελλειμματικών ΔΕΚΟ (κυρίως στις αστικές συγκοινωνίες) ενώ παράλληλα προχωρά ταχύτερα στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων, την απελευθέρωση των αγορών και τη δημιουργία του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας, που ξεκίνησε από χθες το πρωί, και ετοιμαστεί η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση θα υπογράψει ένα κείμενο συμφωνίας με ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ που θα μπορεί να φέρνει νωρίτερα, ορισμένα διαρθρωτικά μέτρα όπως:

1. Προγράμματα αναδιάρθρωσης σε όλες τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.

2. Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Μετά τις οδικές μεταφορές θα ακολουθήσουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακεία και άλλα επαγγέλματα των οποίων αμοιβές ή περιθώρια κέρδους καθορίζονται με διοικητικές αποφάσεις.

3. Εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων. Κλιμάκια ορκωτών ελεγκτών θα μπουν σε όλα τα νοσοκομεία.

4. Δημιουργία νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο. Ο διάλογος με την ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Οι ελεγκτές της τρόικας κατά την πρώτη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, πήραν μία πρώτη γεύση για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το Μνημόνιο εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι οι δράσεις που προβλέπονταν ως το τέλος Ιουνίου έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το «άλμα» του πληθωρισμού και την ανησυχία τους για την αδυναμία περιστολής των δαπανών σε ΔΕΚΟ και νοσοκομεία. Από τον υπουργό Οικονομικών έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το έλλειμμα θα επιτευχθεί πλήρως, ακόμη και στην πλέον ακραία περίπτωση ύφεσης ή υπέρβασης των δαπανών στις ΔΕΚΟ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=47797151

_________________

Λίγο από ΦΠΑ στη συνέχεια, μερικοί ακόμα φόροι, ιδιωτικοποιήσεις και ..τέλος..!!!

Ότι καταλαβαίνετε...

No comments: