24.7.10

Υπέρ ενός κρατικού πυλώνα τραπεζών με συμμετοχή του ΤΤ ο Φ. Κουβέλης

Υπέρ του δημοσίου ελέγχου και κοινωνικού ρόλου ενός κρατικού πυλώνα τραπεζών με τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις και συμπεριφορές τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε με το σύλλογο εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το κόμμα του διερευνά τα στοιχεία και το περιεχόμενο συγκρότησης ισχυρού τραπεζικού δημόσιου πυλώνα και αυτό «για λόγους δημόσιου συμφέροντος, στην κατεύθυνση ανταγωνιστικής πίεσης στις ιδιωτικές τράπεζες στο μέτωπο των επιτοκίων και της ρευστότητας, καθώς και της διοχέτευσης μέρους της αποταμίευσης στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων».

Διευκρίνισε ότι «ο πυλώνας αυτός δεν μπορεί παρά, στις σημερινές συνθήκες, να προκύπτει μέσα από τη σύμπραξη Εθνικής, ΑΤΕ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα πρέπει να συνδυάζει ταυτόχρονα μέτρα εξυγίανσης και ανταγωνιστικότητάς του στον εθνικό και διεθνή χώρο».

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε από την κυβερνηση να ενημερώσει με σαφήνεια για τις επιλογές της και τις διαδικασίες, που προτίθεται να ακολουθήσει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1846653

No comments: