22.7.10

Εν μέσω φημών για deal της Eurobank με Alpha bank η άνοδος στο ΧΑ

Άλμα καταγράφουν οι ελληνικές τράπεζες εν μέσω φημών ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της Alpha bank και της Eurobank με αντικείμενο συγχώνευση μέσω ανταλλαγής μετοχών.
Ωστόσο αυτή η φημολογία διαψεύδεται εκατέρωθεν από τις διοικήσεις των τραπεζών. Δεν μπορούν να υπάρξουν συνέργιες μεταξύ των τραπεζών στην εσωτερική αγορά δηλώνουν με νόημα στελέχη τόσο της Eurobank όσο και της Alpha bank.
Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης Εθνικής με την Eurobank που επίσης διαψεύδονται.
Στο ΧΑ καταγράφεται ένα ανοδικό ξέσπασμα 2,8% με τον δείκτη να κινείται υψηλότερα των 1600 μονάδων, στις 1615 μονάδες με τις τράπεζες να βρίσκονται για μια ακόμη μέρα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η μετοχή της Eurobank καταγράφει ράλι 9% η Alpha bank άνοδος 6% η Εθνική άνοδος 5% περίπου.
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα η Credit Suisse έχει σημειώσει την μεγαλύτερη κινητικότητα με εντολές 760 χιλ στην Alpha, 490 χιλ στην Εθνική και 250 χιλ στην Eurobank.
Ακολούθησε η Citigroup με 120 χιλ σε Alpha, 100 χιλ στην Εθνική και 140 χιλ στην Eurobank. Κινητικότητα επέδειξε και η Barclays 110 χιλ μετοχές στην Εθνική.

bankingnews

No comments: