30.8.10

Η λίστα με τα 76 ακίνητα - χρυσάφι


ίστα με 76 ακίνητα-φιλέτα, των οποίων η συνολική έκταση ανέρχεται σε χιλιάδες στρέμματα, έχει στα χέρια του ο σύμβουλος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), που είναι η κοινοπραξία Εθνική Τράπεζα Α.Ε., Ρlanet Α.Ε., CSF Α.Ε. και Savills Ηellas ΕΠΕ.

Η εντολή που έχει πάρει η κοινοπραξία από τη διοίκηση της ΚΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών είναι να ξεχωρίσουν- σε πρώτη φάση- τα 20 πιο ώριμα ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια θα ενοικιαστούν μέσω διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών με χρονικό ορίζοντα μέχρι και 50 ετών. Αν όλα πάνε καλά και η αξιοποίηση των ακινήτων προχωρήσει- βοηθούσης και της οικονομικής συγκυρίας- σύμφωνα με τα σχέδια της ΚΕΔ, το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να έχει ένα ετήσιο συνολικό εισόδημα περίπου 1 δισ.

ευρώ. Διευκρινίζεται ότι το 75% των εσόδων που θα εισπράττονται από τη μακρόχρονη ενοικίαση των ακινήτων θα πηγαίνει για τη χρηματοδότηση των στεγαστικών αναγκών του Δημοσίου, ελαφρύνοντας έτσι σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό από δαπάνες που καταβάλλει σήμερα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4591503

No comments: