26.8.10

Γερμανία: Αναμένεται ανάπτυξη 9% στις πωλήσεις υπηρεσιών το 2010

Αισιόδοξες για το μέλλον τους είναι οι εταιρείες παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών της Γερμανίας, καθώς αναμένουν ανάπτυξη και μετά το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εξαγωγέων της Γερμανίας, GBA.

H GBA εκτιμά ότι οι πωλήσεις στον κλάδο των υπηρεσιών θα αυξηθούν 9% στα 576 δισ. ευρώ το τρέχον έτος, ενώ το 2011 θα είναι ελαφρώς ενισχυμένες κατά 6% στα 612 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις έγιναν βάσει δημοσκόπησης μεταξύ 30.000 εταιρειών, η οποία διεξήχθη από την Υπηρεσία παροχής Πληροφοριών της Γερμανίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Είσπραξης Οφειλών της χώρας.

«Η ανάπτυξη και η απασχόληση των εταιρειών παροχής υπηρεσιών που εργάζονται στενά με άλλες εταιρείες παρουσιάζουν ξεκάθαρη ανοδική πορεία», δήλωσε ο πρόεδρος της GBA, Anton Boerner. «Οι εν λόγω εταιρείες επωφελούνται από την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο δείκτης κλίματος, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στη δημοσκόπηση για πρώτη φορά, έδειξε ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από την οικονομική κρίση, εξέρχονται ωστόσο γρήγορα από αυτήν, στις 134,6 μονάδες.

Οι τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες αυξήθηκαν κατά 17 μονάδες στις 128,3 μονάδες, αλλά υπολείπονται ακόμα κατά 8 μονάδες σε σχέση με το έτος άνθησης 2008, δήλωσε η GBA. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες άγγιξαν τις 140,9 μονάδες.

Ο συγκεκριμένος τομέας, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες επιχειρήσεων, αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς απασχόλησης της Γερμανίας, με 6 εκατ. υπαλλήλους και συνολικό αθροιστικό μισθό στα 600 δισ. ευρώ, ή 80% του γενικού τομέα παροχής υπηρεσιών της χώρας.

Η GBA δήλωσε ότι ο εν λόγω τομέας αποτελεί την βιομηχανία παροχής θέσεων εργασίας για τη Γερμανία, με 1,5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας να αναμένονται έως το 2025. Κάτι τέτοιο θα ενίσχυε το μερίδιο του τομέα στη γενική απασχόληση της Γερμανίας κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 18% της συνολικής απασχόλησης το 2025, σε μια περίοδο που το μερίδιο απασχόλησης του βιομηχανικού τομέα αναμένεται να υποχωρήσει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 16%.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1035409

No comments: