27.8.10

Καμπανάκι Pimco για αμερικανική οικονομία

«Καμπανάκι» σημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Mohamed A. El-Erian, για τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη επιβραδύνεται.

Σύμφωνα με άρθρο του στην Washington Post, η ανεργία στις ΗΠΑ είναι υψηλή, η καταναλωτική πίστη συρρικνώνεται και οι μικρές εταιρείες έχουν προβλήματα στο να διατηρούν τις τραπεζικές γραμμές πίστωσης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου fund ομολόγων παγκοσμίως, διεμήνυσε πως οι αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες και οι επιπλέον αγορές ομολόγων από τη Federal Reserve, δεν πρόκειται να πυροδοτήσουν ένα rebound.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ενδείξεις από τα στοιχεία έχουν γίνει πιο ανησυχητικές. Οι πολιτικές με τις οποίες προσεγγίζεται το πρόβλημα τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, είναι απίθανο να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια διαρκή και εύρωστη αμερικανική ανάκαμψη», δηλώνει ο El-Erian.

Ακόμη, προειδοποιεί ότι η αγορά κατοικιών συνεχίζει να εξασθενεί και η αξία των κατοικιών αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω καθώς οι κατασχέσεις αυξάνονται.

«Υπάρχει ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση, επενδύσεις στις υποδομές, στήριξη για την εκπαίδευση, και πιο ισχυροί κοινωνικοί ιστοί ασφάλειας», επισημαίνει στο άρθρο του ο επικεφαλής της Pimco.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1036038

No comments: