31.8.10

S&P: Να μην ανησυχεί η Ευρώπη για διπλή ύφεση τους επόμενους 18 μήνες, αλλά να μην εφησυχάσει

S&P: Να μην ανησυχεί η Ευρώπη για διπλή ύφεση τους επόμενους 18 μήνες, αλλά να μην εφησυχάσει

Βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στη δυτική Ευρώπη προαναγγέλλουν τα μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, αν και η ένταση της ανάκαμψης θα είναι μικρότερη από αυτή που σημειώθηκε τα προηγούμενα τρίμηνα.
Ο οίκος δεν έχει εγκαταλείψει την άποψη ότι η Ευρώπη πλέον έχει στους κόλπους της οικονομίες “δύο ταχυτήτων”, με τις νότιες χώρες να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα σε σχέση με τις βόρειες χώρες.
“Αν και θεωρούμε ότι η ανάπτυξη θα παρουσιάσει σημάδια κόπωσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους και το πρώτο του 2011, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η σταδιακή και ανοδική πορεία των οικονομιών θα συνεχιστεί στη δυτική Ευρώπη, γράφει στη σημερινή έκθεση ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου, Jean-Michel Six. Μάλιστα, θεωρεί ότι το σενάριο της διπλής ύφεσης σιγά σιγά απομακρύνεται, τουλάχιστον για τους επόμενους 18 μήνες, ωστόσο, τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, πλήττουν την εσωτερική κατανάλωση και το προσωπικό εισόδημα.

bankingnews

No comments: