27.9.10

ΗΠΑ: Πιο κοντά σε συμφωνία για την αποεπένδυση από AIG

Πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τον τρόπο αποεπένδυσης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών από την AIG βρίσκονται η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο ασφαλιστικός όμιλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει πηγή στο πρακτορείο, η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Μία εκ των επιλογών που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η μετατροπή των προνομιούχων μετοχών, ύψους 49 δισ. δολαρίων, που κατέχει το υπουργείο στην εταιρεία, σε κοινές μετοχές.
Μια τέτοια μετατροπή ενδεχομένως να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2011 και αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό της κυβέρνησης στην AIG σε πάνω από 90% από σχεδόν 80% που είναι τώρα. Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ θα πωλήσει σταδιακά τις κοινές μετοχές σε επενδυτές.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχέδια πιθανόν να παρουσιασθούν εντός της εβδομάδας, με τον ακριβή χρόνο της ανακοίνωσης να εξαρτάται από τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων.
Σε ανακοίνωσή της η AIG αναφέρει ότι στόχος της παραμένει η αποπληρωμή των κεφαλαίων στους αμερικανούς φορολογούμενους και η σταδιακή ισχυροποίηση της εταιρείας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1872672

No comments: