29.9.10

Νέα «ένεση» ρευστότητας στην Anglo Irish

Νέο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Anglo Irish Bank αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη η ιρλανδική κυβέρνηση, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η νέα «ένεση» ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος διάσωσης της Anglo Irish στα 30 δισ. ευρώ, έναντι 35 δισ. ευρώ που εκτιμά η Standard & Poor’s.
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στο εξωτερικό και να “χτίσουμε” την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό», τόνισε ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν.
Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που θα γίνουν, ο υπουργός Οικονομίας Μπράιαν Λένιχαν θα παρουσιάσει σχέδια για την επίτευξη αυστηρότερων κεφαλαιακών στόχων, συμπεριλαμβανομένων της αναδιάρθρωσης μέρους του χρέους της Anglo Irish, ύψους 16 δισ. ευρώ.
Η ανακοίνωση συμπίπτει με τη λήξη των διετών κρατικών εγγυήσεων προς έξι εγχώριες τράπεζες, οι οποίες είχαν χορηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 2008.
Το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας ανήλθε χθες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων να ενισχύονται κατά 25 μονάδες βάσης στο 6,72%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1873824

No comments: