28.9.10

Fisher: Η λογική του new normal είναι βλακώδης

Η επόμενη δεκαετία θα είναι τόσο καλή για τους επενδυτές όσο και η δεκαετία του ’90, σύμφωνα με τον Ken Fisher, το δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της Fisher Investments, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν ανάπτυξη κάτω του μέσου όρου.

Ο Fisher δήλωσε ότι η ιδέα ενός «νέου κανονικού» είναι βλακώδης, γεγονός που τον φέρνει σε αντίθεση με τους διαχειριστές κεφαλαίων όπως ο Mohamed El-Erian, ο διευθύνων σύμβουλος της Pacific Investment Management, ο οποίος επινόησε τον όρο για να περιγράψει έναν κόσμο με υψηλή ανεργία, περισσότερους κανονισμούς και τη συρρίκνωση της σπουδαιότητας των ΗΠΑ για την παγκόσμια οικονομία.

«Είμαστε χιμπαντζήδες χωρίς καθόλου μνήμη. Τα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται να είναι τόσο καλά όσο και αυτά της δεκαετίας του ’90. Τα προβλήματα στο τρέχον περιβάλλον νομίζουμε ότι είναι τόσο διαφορετικά, και τόσο νέα και τόσο μοναδικά… Είναι τα ίδια ηλίθια, παλιά «κανονικά» που είχαμε πάντα», σχολιάζει ο Fisher.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, οποιαδήποτε ανατίμηση του γουάν έναντι του δολαρίου, είναι απίθανο να έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στους επενδυτές.

Ο σκεπτικισμός και ο πεσιμισμός είναι συνηθισμένα συναισθήματα για τους επενδυτές, 18 μήνες μετά από τον πάτο μιας bear market, δήλωσε ο Fisher στο συνέδριο. Εμφανίστηκε μάλιστα απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασία στις ΗΠΑ. «Οι θέσεις αυτές χάθηκαν».


http://www.capital.gr/News.asp?id=1055020 

_______________________________
(παλαιό αλλά ταιριαστό!)


No comments: