7.10.10

Αισιόδοξη για την ελληνική οικονομία η Merrill Lynch

Αισιόδοξη για τη μελλοντική πορεία της Ελλάδας εμφανίζεται η Merrill Lynch εκτιμώντας ότι η χώρα όχι μόνο δεν θα κηρύξει παύση πληρωμών, αλλά θα αποτελέσει και υπόδειγμα καλά σχεδιασμένου προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας και μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη διατηρήσιμη δημοσιονομική θέση.
Σε έκθεσή του, ο οίκος τονίζει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και, ταυτόχρονα, να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.
Χαρακτηρίζει εξάλλου εντυπωσιακές, με βάση τα ιστορικά δεδομένα, τις αλλαγές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και θεωρεί ότι αυτές έχουν υψηλές πιθανότητες να σταθεροποιήσουν το χρέος ως προς το ΑΕΠ και να τονώσουν την ανάπτυξη.
Όσον αφορά μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών, ο οίκος εκτιμά ότι το κόστος της θα ήταν υψηλότερο σε σχέση με τα όποια οφέλη για την Ελλάδα. Υπολογίζει βέβαια ότι η διαδικασία μείωσης του χρέους θα είναι τελικά πιο αργή απ' ό,τι περιμένει το ΔΝΤ κάτι που καθιστά την Ελλάδα ευάλωτη σε αρνητικά εξωτερικά έκτακτα γεγονότα και την ψυχολογία των αγορών. Αν και κάποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους θα απομάκρυνε αυτούς τους κινδύνους, εντούτοις, η Ελλάδα έχει τη στήριξη της τρόικας, και επομένως δεν χρειάζεται να καταφύγει στις αγορές για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αναφέρει.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η άποψη της BofA/Merrill Lynch ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού κατανοεί πως τα όσα γίνονται είναι προς το συμφέρον τους και ότι η αίσθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση στηρίζει την πρόοδο των αλλαγών, ενώ μόλις η οικονομία επιστρέψει στην ανάπτυξη, τότε, «το φάρμακο θα γίνει λιγότερο πικρό όμως, θα επανέλθει και το δέλεαρ της παύσης της προσαρμογής».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1878047

______________________________

υπόδειγμα υπόδειγμα
new paradigm που λένε
μιας και το έγραψα, πάρτε και τον ορισμό της investopedia:
What Does New Paradigm Mean?
In the investing world, a totally new way of doing things that has a huge effect on business. 

No comments: