26.10.10

Pimco: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σε τρία χρόνια- Τι λέει η S&P

Κι ενώ το κλίμα για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό δείχνει να αλλάζει, με ολοένα και περισσότερες «ψήφους εμπιστοσύνης» προς τις ελληνικές προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής και συγκράτησης του χρέους, η Pimco εξακολουθεί να στοιχηματίζει στη χρεοκοπία της χώρας μας.

«Η Ελλάδα ενδεχομένως να οδηγηθεί στη χρεοκοπία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος δεν μοιάζουν αρκετά να περιορίσουν το χρέος της χώρας» εκτιμά ο επικεφαλής της Pacific Investment Management, Mohamed A. El-Erian.
«Η χρεοκοπία είναι πιθανή εφόσον μπορεί να αναχαιτιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες και να γίνει με ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους και με ανατίμηση, προκειμένου να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα» ανέφερε ο επικεφαλής της Pimco, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist στη Νέα Υόρκη. «H εναλλακτική λύση δεν υπόσχεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης», πρόσθεσε.
«Στο τέλος της διαδικασίας ( του Μνημονίου, το 2013) το βάρος του χρέους πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι ήταν στην αρχή», σημείωσε και υποστήριξε ότι «το πιο πιθανό αποτέλεσμα, σε κάποιο σημείο, όταν και το υπόλοιπο σύστημα θα αναγκαστεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα του χρέους».
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Standard & Poor's, Ντίμαν Σέρμα, τόνισε ότι δεν βλέπει ελληνική χρεοκοπία, καθώς «ο σχεδιασμός ήταν ανέκαθεν να βρεθεί μια συλλογική λύση» στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

reporter

No comments: