24.11.10

Αλ. Παπαδόπουλος: Σε αργό θάνατο η χώρα

Η χώρα βρίσκεται σε αργό θάνατο, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Η Κρίση Μητέρα της Αλλαγής: Για μια Διαφορετική Ελλάδα» που οργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).
Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να τον ανατρέψουμε είναι με συσπείρωση δυνάμεων και πολιτική εθνικής συναίνεσης.
Πρότεινε μάλιστα «μεταρρυθμίσεις σοκ», σημειώνοντας ότι το 30% του σημερινού κράτους είναι περιττό.
«Στις κανονικές χώρες, η κρίση είναι μητέρα της αλλαγής, αυτό όμως δεν ισχύει στην Ελλάδα», σημείωσε, προβλέποντας ότι το 2011 θα είναι μια αποκαλυπτική χρονιά τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Όλα θα κριθούν το 2011 εάν θα επιβεβαιωθεί, δηλαδή το σενάριο που θέλει τη χώρα μας να καλύπτεται από οικονομικό παγετώνα, που θα καθηλώσει την Ελλάδα στην ύφεση και τον λαό της στη φτώχεια, ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίλημμα που υπάρχει πλέον είναι εάν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και όχι υπό επιτήρηση, όπως λανθασμένα υποστηρίζουν κάποιοι.
Παρατήρησε ακόμη ότι η αποδυνάμωση των δυνάμεων που έχουν συνειδητοποιήσει την κρίση, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ουσιαστικά απουσιάζουν εκείνα τα πρόσωπα που θα βοηθήσουν τον λαό να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης και το βάθος της. «Μιλούν συνεχώς για το Μνημόνιο, με λαϊκίστικο τρόπο για να αποφύγουν την ουσία», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι μόνο η διάσωση της χώρας, μέσω του άμεσου εξορθολογισμού του κράτους, της σύγκρουσης με τα συνδικαλιστικά συμφέροντα, της αναδιάρθρωσης της κρατικής μηχανής, ώστε να ξαναγίνει η χώρα μας ελκυστική στις ξένες επενδύσεις.
Αναφερόμενος στην εθνική συναίνεση, τη χαρακτήρισε ανέφικτη, υπό τις παρούσες συνθήκες και υποστήριξε ότι χρειάζεται νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως για το που πρέπει να πάει η χώρα.
Παράλληλα, πρότεινε τη συγκρότηση εντός του 2011 μιας Επιτροπής κύρους από τη Βουλή, η οποία θα συντάξει ένα πενταετές πρόγραμμα αναγέννησης. Ένα πρόγραμμα, που θα ενσωματώνει τα μέτρα του Μνημονίου και θα πηγαίνει και μετά από αυτό. Μάλιστα, ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να κριθεί με εκλογές από τον λαό, «εκλογές με ανοιχτά βιβλία» όπως είπε, και σημείωσε ότι μόνο έτσι θα επιτευχθεί πολιτικό consensus.
Πρότεινε επίσης ισχυρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σύσταση ενός ειδικού σώματος επιθεωρητών που θα πραγματοποιούν ουσιαστικούς ελέγχους στα οικονομικά του κράτους, αλλά και σύσταση σύγχρονου αυτόνομου μηχανισμού εσόδων.
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλςη καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1901355


Θ. Πάγκαλος: Ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο

Ευτυχία για τον τόπο χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θεόδωρος Πάγκαλος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».
«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για τα βραβεία «Κούρος 2010» παρέστη και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Το πρώτο βραβείο, που αφορά στην ανάπτυξη και καινοτομία, απενεμήθη στην εταιρία «MLS πληροφορική», το δεύτερο βραβείο, που αφορά τις επιδόσεις στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο δόθηκε στη φαρμακευτική εταιρεία «Φαρματέ», στον πρόεδρό της κ. Βασίλη Κάτσο και στην διευθ. σύμβουλο κ. Νέλη Κάτσου, και το τρίτο βραβείο που αφορά την κοινωνική προσφορά δόθηκε στην Οργάνωση WWF.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1901349

 

No comments: