31.12.10

Υπέβαλε αίτηση για το άρθρο 99 η Κ. Κουρτίδης

Στην προστασία του άρθρου 99 καταφεύγει ακόμη μια τεχνική εταιρία, μεγαλώνοντας περαιτέρω την ήδη μακρά λίστα με τις επιχειρήσεις του κλάδου κατασκευών που λόγω της κρίσης και των καθυστερήσεων στις πληρωμές του δημοσίου δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε πρόσφατα η κατασκευαστική εταιρία Κ. Κουρτίδης ΑΕ, η οποία μάλιστα υπό την πίεση των οικονομικών της προβλημάτων αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το πρώτο έργο ΣΔΙΤ της χώρας που είχε αναλάβει προ διετίας σε κοινοπραξία με την εταιρία Γαντζούλας ΑΤΕΕ.

Στην κοινοπραξία, η οποία υλοποιεί την κατασκευή και διαχείριση για διάστημα 25 ετών επτά κτιρίων για τη στέγαση υπηρεσιών - σταθμών του Πυροσβεστικού Σώματος, η Κ. Κουρτίδης συμμετείχε με ποσοστό 50% που όμως μεταβίβασε πρόσφατα καθώς αδυνατούσε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του έργου.

Το ποσοστό της Κ. Κουρτίδης στην πρώτη σύμβαση ΣΔΙΤ της χώρας απέκτησε η εταιρία ΤΡΙΚΑΤ, θυγατρική του ομίλου Γαντζούλα που καθίσταται πλέον μοναδικός ανάδοχος του έργου. Σημειώνεται ότι η κατασκευή των επτά κτιρίων (σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λευκάδα, Γιαννιτσά, Καλάβρυτα και Γαργαλιάνους) βρίσκεται στο τελικό στάδιο και υπολογίζεται πως οι νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής θα είναι έτοιμες την προσεχή Άνοιξη.
Η πρώτη ΣΔΙΤ κατακυρώθηκε το 2008 στην κοινοπραξία Κ. Κουρτίδης – Γαντούλας που μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό της ΚΕΔ προσφέροντας τίμημα 27,5 εκατ. ευρώ έναντι των 31,5 εκατ. ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού του project.

Τα προβλήματα για την Κ. Κουρτίδης ξεκίνησαν στις αρχές του 2009, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι έγιναν ιδιαίτερα πιεστικά. Έτσι, η εταιρία αποφάσισε να παραχωρήσει το ποσοστό της στο έργο ΣΔΙΤ και να αναστείλει την εκτέλεση των δημοσίων έργων που είχε αναλάβει. Η Κ. Κουρτίδης ασχολείται με την εκτέλεση πάσης φύσεων έργων, από οικοδομικά και οδοποιίες μέχρι περιβαλλοντικά και ενεργειακά.

Διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει δραστηριότητες και στον τομέα του real estate. Ένα από τα τελευταία projects της εταιρίας – και το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με τον όμιλο Γαντζούλα – αφορά στην ανάπτυξη του εμπορικού συγκροτήματος - συνεδριακού κέντρου Αράχωβα Center στην περιοχή της Αράχωβας.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/620471/Article.aspx

No comments: