31.12.10

Faber: Επένδυση αυτοκτονίας τα 10ετή ομόλογα ΗΠΑ

Με τάση αυτοκτονίας ισοδυναμεί τοποθέτηση σε μακροπρόθεσμους κρατικούς τίτλους των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Mark Faber. "Τα κρατικά ομόλογα πιθανότατα θα υποχωρήσουν" υποστηρίζει με δηλώσεις του στοBloomberg, ο άνθρωπος που σωστά συμβούλευσε τους επενδυτές τον Μάρτιο του 2009 να τοποθετηθούν σε μετοχές. Έκτοτε, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 86%.

Τώρα με χαρακτηριστικές δηλώσεις, προτρέπει τους επενδυτές να αποφύγουν τα μακροπρόθεσμα Treasury. «Αυτή θα ήταν μία επένδυση αυτοκτονίας» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Με τον χρόνο, τα επιτόκια των Treasury θα αυξηθούν. Οι επενδυτές θα καταλάβουν σταδιακά ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα επιδιώκει αρνητικά πραγματικά επιτόκια. Η χειρότερη τοποθέτηση αυτή την στιγμή είναι σε μακροπρόθεσμα Treasury»
Ως προς την πολύκροτη ποσοτική χαλάρωση της Fed, ο κ. Faber αναφέρει: «Εάν τυπώνεις χρήμα, υποχωρεί το νόμισμα και ενισχύεται ο S&P 500». «Προς τα τέλη του 2011, ο κόσμος θα κοιτά το 2012 με απαισιοδοξία γιατί οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεν είναι βιώσιμες και δημιουργούν πολύ αστάθεια. Οι επενδυτές μπορεί να βλέπουν το 2012 και το 2013 με τρόμο» 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/620535/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: