27.1.11

Trichet: Δεν έχουμε κρίση του ευρώ

Δεν έχουμε κρίση του ευρώ, αν και ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ αντιμετωπίζουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από το Νταβός της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

"Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με ορισμένες συμβάσεις, όχι με τη σύμβαση του ευρώ στο σύνολό της", δήλωσε ο Trichet στο πλαίσιο συζήτησης σε πάνελ που συμμετέχει μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αξιωματούχο της βρετανικής κυβέρνησης, Nick Clegg.
"Δεν πρόκειται για κρίση του ευρώ, αυτό είναι προφανές"
.
Ξεχωριστά ο Trichet υπογράμμισε ότι στα δώδεκα χρόνια ύπαρξης της Ευρωζώνης ο πληθωρισμός κινείται κάτω και πλησίον του 2%, συνάδοντας απόλυτα με το στόχο. Οι ρυθμιστικές αρχές -τόνισε- θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό, ενώ η αξιοπιστία της ΕΚΤ στο ζήτημα της σταθερότητας των τιμών παραμένει ανέπαφη.

"Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα όσον αφορά τις δημοσιονομικές πολιτικές και τα στοιχεία αστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος", παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Τέλος, ο Trichet τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να εξέλθουμε αυτής είναι η βελτίωση της διακυβέρνησης μέσω δύο πυλώνων, της ενίσχυσης της σταθερότητας και της αξιοπιστίας. 

http://www.capital.gr/news.asp?id=1124104

No comments: