24.2.11

ΥΠΟΙΚ: Στόχος τα 15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα συνεχιστεί απαρεγκλίτως, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας το περίγραμμα του επικαιροποιημένου μνημονίου σε συνέντευξη Τύπου.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι στο νέο κείμενο του μνημονίου δεν συμπεριλαμβάνεται ο στόχος των 50 δισ. ευρώ, όπως είχαν αναφέρει οι επικεφαλής της τρόικας, αλλά ο στόχος των 15 δισ. ευρώ, ο οποίος μάλιστα μετατίθεται από το 2012 στο 2013.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι, όπως η μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ το 2011, παραμένουν αμετάβλητοι και τόνισε πως η δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση εξαρτάται από τις αγορές.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας πως, αν και δεν υπάρχει ρητή αναφορά στο μνημόνιο ως προς τις συγχωνεύσεις, είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, διότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί και να θωρακιστεί απέναντι στις προκλήσεις.
Ο υπουργός παρατήρησε εξάλλου ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι υγιές. Δεν συγκρίνεται το ιδιωτικό χρέος της χώρας μας με αυτό των άλλων χωρών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1937211

No comments: