24.2.11

Συνάντηση Ανωμερίτη με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναντήσεις με τα προεδρία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, για το θέμα του Θριασίου και τη δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στη Λ.Δ. Κίνας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή τους οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των ΟΛΠ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.κ. Ανωμερίτης και Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος εστίασαν τα κοινά ενδιαφέροντα τους:

(α) στην κατασκευή και εκμετάλλευση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου,

(β) στην κατασκευή και εκμετάλλευση της σιδηροδρομικής γραμμής Θριάσιο - Σ.Κ.Α.- Ικόνιο τόσο όσον αφορά τις εμπορευματικές κινήσεις, όσο και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της γραμμής για επιβατηγούς συρμούς (Προαστειακός) με τερματικό σταθμό το Ικόνιο. Στη δεύτερη περίπτωση, την οποία ευνοεί η Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τον δεύτερο επιλιμένιο σταθμό (Λ. Δημοκρατίας), θα δινόταν η ευκαιρία σιδηροδρομικής διασύνδεσης του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κερατσινίου, Περάματος, Νίκαιας, δεδομένου του κομβικού σημείου του Σταθμού Ικονίου και των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης στάθμευσης αυτοκινήτων,
(γ) στη δυνατότητα χρησιμοποίησης του Σταθμού Πειραιά και για άλλες inter-city αμαξοστοιχίες πέραν του Προαστειακού, δεδομένου ότι δίπλα στον Σταθμό ΟΣΕ Πειραιά, πρόκειται να κατασκευασθεί ο κύριος σταθμός του Μετρό και του Monorail, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύνολο των λιμενικών θέσεων.

Εξάλλου, ο κ. Ανωμερίτης συναντήθηκε με το Προεδρείο και μέλη του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Ξάνθης και τα μέλη κ. κ. Ι. Κοτζιάς, Αν. Βυτινίδης, Ν. Τούντας και η κ. Σταματίνα Μάρκου.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στη Λ.Δ. Κίνας, ιδιαίτερα του χώρου της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των logistics.

Η O.Λ.Π. Α.Ε. μέσω των θυγατρικών του εταιριών ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. και LOGISTICS Ο.Λ.Π. Α.Ε. ανέλαβε την περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων και την προώθηση των εταιριών του κλάδου στις αγορές της Λ.Δ. Κίνας. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/628482/Article.aspx

No comments: