28.2.11

Moody's: Θετική τυχόν συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας με Alpha Bank

Θέμα αναθεωρημένης προσφοράς ή εχθρικής πρότασης από την Εθνική Τράπεζα προς την Alpha Bank θέτει σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, παρά το γεγονός ότι η Εθνική έχει απορρίψει τα ενδεχόμενα αυτά μετά την άρνηση της προσφοράς της από την Alpha.
Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank θα ήταν θετική για την πιστοληπτική θέση της νέας τράπεζας που θα δημιουργείτο, αναφέρει στην εβδομαδιαία πιστωτική επισκόπησή του ο διεθνής οίκος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. «Αν η συγχώνευση προχωρήσει, θα ήταν θετική για την πιστοληπτική θέση της νέας τράπεζες, δεδομένων των ευκαιριών για συνέργιες κόστους και επέκταση, ιδιαίτερα στη Ν.Α. Ευρώπη», αναφέρεται στην επισκόπηση.
Ο αναλυτής του Moody's κ. Κωνσταντίνος Κυπραίος δήλωσε ότι «παρά την άρνηση της Alpha, η Εθνική συνεχίζει να προωθεί την πρόταση συγχώνευσης στην αγορά και τους επενδυτές, το οποίο, κατά την άποψη του οίκου υποδηλώνει ότι η Εθνική είτε επιδιώκει μία εχθρική πρόταση για την Alpha ή θα προτείνει μία αναθεωρημένη προσφορά».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/02/2011_380603

No comments: