26.4.11

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε τον Απρίλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Βελτιώθηκε τον Απρίλιο η εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ιδιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο Conference Board.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ενισχύθηκε στις 65,4 μονάδες τον Απρίλιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 63,8 μονάδων τον Μάρτιο. Αρχικά ο δείκτης είχε τοποθετηθεί στις 63,4 μονάδες για τον Μάρτιο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 65,0 μονάδες για τον Απρίλιο.

Ο δείκτης των καταναλωτικών προσδοκιών για την οικονομική δραστηριότητα στους επόμενους έξι μήνες διαμορφώθηκε στις 82,6 μονάδες από το αναθεωρημένο μέγεθος των 81,3 μονάδων των προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 39,6 μονάδες από 37,5 μονάδες.

"Αν και η εμπιστοσύνη παραμένει αδύναμη, η αξιολόγηση των υφιστάμενων συνθηκών από τους καταναλωτές βελτιώθηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα, σημάδι ότι συνεχίζεται η οικονομική ανάκαμψη", σχολίασε ο Lynn Franco, επικεφαλής του Consumer Research Center στο Conference Board.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1179353

No comments: