28.4.11

Γιούνκερ: Δεν αποτελεί επιλογή η αναδιάρθρωση του χρέους

Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ εκτίμησε πως η συμφωνία για την παροχή βοήθειας στην Πορτογαλία θα επιτευχθεί έως τα μέσα Μαΐου.
Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ακόμη πως συμμερίζεται τη θέση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι για τη θέση του νέου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε σήμερα και η νέα υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε τη χώρα της και θα περιόριζε την πίεση προς την Αθήνα για μεταρρυθμίσεις.
«Δεν είμαι υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε η Μαρία Φέκτερ, σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA).
Σύμφωνα με την αυστριακή υπουργό, μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα περιόριζε την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας τη χώρα να κινείται «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».
Η Φέκτερ κάλεσε την Ελλάδα να υλοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί και να ικανοποιήσει όλους τους όρους της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη λήψη της έκτακτης βοήθειας. Πρόσθεσε επίσης ότι η Αυστρία δεν πρέπει να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη.
Η Φέκτερ ανέλαβε τη θέση της υπουργού Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα μετά την αποχώρηση του Γιόζεφ Πρελ για λόγους υγείας.

Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1962602

No comments: