27.4.11

«Παράταση» εξετάζει η τρόικα για την Πορτογαλία

Μεγαλύτερη διορία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σκέφτεται να δώσει στις πορτογαλικές αρχές η τρόικα, η οποία διεξάγει συνομιλίες σχετικά με τη διάσωση της Πορτογαλίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «Jornal de Negocios».
Οι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ συζήτησαν το ενδεχόμενο παράτασης των χρονικών περιθωρίων για τη μείωση του πορτογαλικού ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ εντός του έτους και στο 3% το επόμενο έτος, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα.
Τον περασμένο μήνα, η Πορτογαλία προχώρησε σε δύο αναθεωρήσεις του ελλείμματός της για το 2010 προκειμένου να εναρμονιστεί με τη μεθοδολογία της Eurostat σύμφωνα με την οποία συνυπολογίζονται και οι συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα αυξάνοντας το έλλειμμα στο 9,1%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναθεωρήσεις του ελλείμματος προς τα επάνω έχουν αναγκάσει την τρόικα να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μείωσης του ελλείμματος στο 3% έως το 2013, προκειμένου ο στόχος για δημοσιονομική προσαρμογή της Πορτογαλίας να είναι εφικτός.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1961819

No comments: