28.4.11

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Deutsche Bank

Αύξηση 17% σημείωσαν τα κέρδη της Deutsche Bank το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς χάρη στα κέρδη - ρεκόρ στις μονάδες καταναλωτικής πίστης και διαχείρισης ενεργητικού.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ανήλθαν σε 2,1 δισ. ευρώ - το δεύτερα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της - από 1,8 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές τα ανέμεναν, κατά μέσο όρο, στα 1,8 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, βασίζεται σε εξαγορές όπως αυτή της Deutsche Postbank και στα κέρδη της επενδυτικής τράπεζας προκειμένου να πετύχει τον στόχο για προ φόρων κέρδη 10 δισ. ευρώ φέτος.
«Η Deutsche Bank ξεκίνησε επιτυχώς τη χρονιά», δήλωσε σήμερα ο Ακερμαν. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο franchise και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας», πρόσθεσε.
«Το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά το ισχυρότερο, ειδικά στην επενδυτική τράπεζα, και η Deutsche Bank χρειάζεται ένα καλό ξεκίνημα για να μπορέσει να πετύχει τον ετήσιο στόχο της», σχολίασε αναλυτής της Landesbank Baden-Wuerttemberg πριν τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1962305

No comments: