28.4.11

Mark Mobius: Το bull market θα συνεχιστεί

Το bull market των διεθνών αγορών θα αντέξει το τέλος του QE, του προγράμματος μέσω του οποίου η Federal Reserve τύπωνε χρήμα για να στηρίξει την οικονομία, εκτιμά ο διάσημος διαχειριστής της Templeton Asset Management, Mark Mobius.

Η Fed δεσμεύτηκε χθες να διατηρήσει τα επιτόκια του δολαρίου σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, αν και αποφάσισε να δώσει τέλος στο ύψους 600 δισ. δολαρίων πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Mobius στο Bloomberg, δεν χρειάζεται νέος κύκλος τέτοιων αγορών για να συντηρηθεί το χρηματιστηριακό ράλι.

«Βρισκόμαστε σε bull market και αυτό θα συνεχιστεί», είπε ο άνθρωπος που διαχειρίζεται περισσότερα από 50 δισ. δολάρια. «Θα υπάρξουν διορθώσεις στην πορεία, αλλά αυτές θα είναι πολύ πρόσκαιρες».

Σύμφωνα με το Mobius, οι καλύτερες αγορές για να επωφεληθεί κανείς από το διεθνές bull market βρίσκονται στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, ενώ ευκαιρίες υπάρχουν επίσης στις λεγόμενες «μεθοριακές αγορές», της Αφρικής, του Βιετνάμ, του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=95715

No comments: