30.5.11

Βόμβα Υπουργού Ιρλανδίας: Θα χρειαστούμε και 2ο πακέτο διάσωσης

Ο υπουργός μεταφορών της Ιρλανδίας μιλώντας στους Sunday Times υποστήριξε πως η χώρα του θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο διάσωσης καθώς δε θα μπορέσει να βγει στις αγορές μέχρι το 2013. Αυτό θα συνεπάγεται και δεύτερο πρόγραμμα ή την επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος είπε ο Varadkar.
Είναι απίθανο να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές με τα επιτόκια να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 11% είπε ο Varadkar, υποστηρίζοντας πως το υψηλό έλλειμμα και η αδυναμία χρηματοδότησης του χρέους θα κάνει τελικά αναπόφευκτο ένα δεύτερο μνημόνιο.
Την ίδια στιγμή η Ιρλανδική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2,3% το 2011 γεγονός που κάνει ακόμη πιο απίθανη την έξοδο της στις αγορές μέχρι το 2013 όπως προέβλεψε αρχικά η Τρόικα.
Θυμίζουμε πως σε παλαιότερο άρθρο του Xrimanews.gr με τίτλο: “Πρόβλεψη έρχεται 2ο πακέτο στήριξης και για την Ιρλανδία” είχαμε προβλέψει σε αποκλειστικότητα το συγκεκριμένο σενάριο.

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/8372-bomba-ypoyrgoy-irlandias-tha-xreiastoyme-kai-2o-paketo-diaswshs

21/5: Πρόβλεψη: έρχεται 2ο πακέτο στήριξης και για την Ιρλανδία
ο μνημόνιο της Ιρλανδίας καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας μέχρι τα μέσα του 2013 ενώ το πρόγραμμα του ΔΝΤ προβλέπει την επιστροφή της χώρας στις αγορές στα τέλη του 2012.
Η πρόβλεψη με βάση τα σημερινά στοιχεία είναι πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και η Ιρλανδία, όπως και η Ελλάδα, θα παραμείνει αποκλεισμένη από τις αγορές κεφαλαίων για αρκετά χρόνια ακόμη.
Αυτό θα σημαίνει πως η χώρα θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση από το 2013 και μετά και θα πρέπει και πάλι να στραφεί στην Τρόικα για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.
Κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα συνεπάγεται δεύτερο πακέτο στήριξης και παράλληλα δεύτερο μνημόνιο με κεφάλαια που θα παρέχονται από το ΔΝΤ και πιθανώς το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης.
http://www.xrimanews.gr/oikonomia/7897-problepsh-erxetai-2o-paketo-sthrikshs-kai-gia-thn-irlandia

_______________________________________________

Ενδέχεται να είναι αυτή η "λύση-πακέτο", η οποία δεν πέρασε τελευταίως από την ΕΕ...
Επίσης, γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι η ΕΕ με το ΔΝΤ έκαναν χοντρή γκάφα στις περιπτώσεις Ελλάδας-Ιρλανδίας. Δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα...

No comments: