31.5.11

ΆΝΟΔΟΣ (ποιοι πέφτουν είπαμε;)

ΕΥΡΩ
Μεγάλη άνοδο καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα την Τρίτη καθώς οι διεθνείς επενδυτές γίνονται ολοένα και πιο αισιόδοξοι σχετικά με την εύρεση λύσης στο πρόβλημα χρηματοδότησης της Ελλάδας, κάτι το οποίο αποτυπώνεται τόσο στην αγορά νομισμάτων όσο και σε αυτήν των ομολόγων. Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,44 έναντι του δολαρίου καταγράφοντας ισχυρή ημερήσια ανοδική τάση.
http://www.xrimanews.gr/agores/8411-anodos-toy-eyrw-sthn-aisiodoksia-gia-lysh-sto-ellhniko-problhma

ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Ανοδικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα την Τρίτη
τόσο τα βραχυπρόθεσμα όσο και τα μακροπρόθεσμα ομόλογα 
http://www.xrimanews.gr/agores/8413-anodos-twn-ellhnikwn-omologwn-kai-twn-eyrwpakwn-trapezwn-sthrizei-to-xa

ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα χρηματιστήρια της Ασίας την Τρίτη με την επενδυτική αισιοδοξία να μεταφέρεται και στην Ευρώπη όπου όλοι οι βασικοί δείκτες ενισχύονται καθώς η βεβαιότητα για λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρηματοδότησης αυξάνεται με τους επενδυτές να θεωρούν πως οι χώρες της ΕΕ θα συμφωνήσουν μέσα στον Ιούνιο σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα.
Ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,99% ενώ οι DAΧ, CAC και FTSE ενισχύονται περισσότερο από 1,00% με το δείκτη Stoxx 600 να κερδίζει 0,70%.
http://www.xrimanews.gr/agores/8412-shmantikh-anodos-sth-diethnh-xrhmatisthriakh-agora

ΧΑ
Την δική του αγανάκτηση δείχνει το ΧΑ την Τρίτη, με το ΓΔ να καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη που ξεπερνούν το 3,50% στις 12:00 Ελλάδας, καθώς οι επενδυτές φαίνεται αν συνειδητοποιούν πως οι πωλήσεις πανικού στις οποίες προέβησαν τις τελευταίες ημέρες δεν είχαν ουσιαστικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό έδαφος. Το XrimaNews.gr παρουσίασε σε αποκλειστικότητα στοιχεία που δείχνουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η 5η δόση (ή η 1η ενός νέου μνημονίου) θα δοθεί κανονικά, αφού η ελληνική πλευρά έχει συμφωνήσει σε οτιδήποτε έχει ζητηθεί από την Τρόικα, ενώ η ευρωπαϊκή πλευρά εξυπηρετείται περισσότερο με τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης παρά με τη διακοπή της.
http://www.xrimanews.gr/agores/8425-xaganakteiste

2 comments:

Τdi said...

για δες όμως την ισοτιμία ΕΥΡΩ-ΕΛΒ.ΦΡΑΓΚΟΥ (είτε μεσοπρόθεσμα είτε βραχυπρόθεσμα). Κάποιοι μεταφέρουν containers με ρευστό προς το τελευταίο οχυρό των Άλπεων.

geokalp said...

καλημέρα

έχεις δίκιο, την έχω δει και τρέχει κάμποσο καιρό...
λες να αφήσουν ξανά το γιούρο να ανέβει τόσο;