30.5.11

Υπέρ ευρω-ομολόγου ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών

Αποκλείει ρητά την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.
Η βελγική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης να επανεξετάσουν την ιδέα της έκδοσης ενός ευρω-ομολόγου, ώστε να βοηθηθεί η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τα τρέχοντα δημοσιονομικά προβλήματά της ιδέα, όμως, που συναντά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέϊντερς, χαρακτήρισε την έκδοση του ευρω-ομολόγου «πραγματική ευρωπαϊκή λύση» στην κρίση αυτήν και περαιτέρω κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης να συναινέσουν σε παρόμοια προοπτική, μιλώντας σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Belga».
«Κατανοώ, που η ιδέα προκαλεί κάποιες επιφυλάξεις, ιδίως στη Γερμανία, όμως αποτελεί μία λύση, που μού φαίνεται λογική. Πάντως, γρήγορα ή αργά, θα υπάρξουν τα ευρω-ομόλογα», τόνισε ο κ. Ρέιντερς, ο οποίος συγχρόνως απέκλεισε ρητά - να αναδιαρθρωθεί το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ή η Αθήνα να φύγει από το ευρώ.
«Τον ενιαίο χαρακτήρα της ευρωζώνης, πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Βρίσκω ότι είναι ανόητο να μη γίνεται η συζήτηση για το ευρω-ομόλογο. Οι υπουργοί Οικονομικών στην ευρωζώνη θα συνεδριάσουν ξανά την 20η Ιουνίου. Εχουμε, δηλαδή, τον χρόνο, για να εξετάσουμε διάφορες υποθέσεις και ας το εκμεταλλευτούμε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/05/2011_392661

___________________________________________

Δικαιώνεται ο Παπανδρέου

2 comments:

Κυριάκος said...

Εκεί που έχει φτάσει το χρέος του Βελγίου ίσως φροντίζει και το δικό τους μέλλον...

geokalp said...

μακάρι...