27.6.11

Θ. Πάγκαλος: Τανκς στους δρόμους αν γυρίσουμε στη δραχμή

Αισιόδοξος ότι το Μεσοπρόθεσμο θα εγκριθεί «χωρίς μεγάλες δυσκολίες» εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo».
«Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και ότι οι βουλευτές μας θα ψηφίσουν ξανά με συντεταγμένο τρόπο», επισημαίνει, ενώ σε σχόλιο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας απαντά ότι και ο ίδιος είναι αντίθετος, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορούμε να μην εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα.
«Η απάντηση είναι ΄όχι΄», σημειώνει, ενώ χαρακτηρίζει «τεράστια ηλιθιότητα» την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να κήρυττε στάση πληρωμών, να έβγαινε από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα και να επέστρεφε στη δραχμή.
«Το να επιστρέψουμε στη δραχμή, σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα, οι τράπεζες θα ήταν περικυκλωμένες από ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να πάρουν τα λεφτά τους, ο στρατός θα έπρεπε να τους προστατεύσει με τανκς γιατί η αστυνομία δε θα ήταν αρκετή, θα υπήρχαν ταραχές παντού, τα μαγαζιά θα ήταν άδεια, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα», εξηγεί ο κ. Πάγκαλος.
Όπως υπογραμμίζει παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το σενάριο αυτό θα ήταν επίσης καταστροφικό για όλη την οικονομία της Ευρώπης. «Γιατί πιστεύετε ότι οι εφημερίδες όλου του κόσμου ασχολούνται τόσο με την Ελλάδα; Δεν είναι ότι τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, είναι γιατί αυτό που μπορεί να συμβεί θα έχει σημαντικές συνέπειες για όλο τον κόσμο», παρατηρεί.
Ερωτηθείς σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για την τρύπα στα οικονομικά της χώρα, ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει τέλος ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού ελλείμματος είναι αποτέλεσμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων.
«Και θέλετε να μάθετε γιατί έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και για συντάξεις; Γιατί το πολιτικό σύστημα λειτουργούσε για πολλά χρόνια με αυτόν τον τρόπο: προσλάμβανε κόσμο στο δημόσιο με αντάλλαγμα την ψήφο του. Αλλά είναι ο κόσμος που πουλούσε την ψήφο του, άρα και αυτοί είναι συνυπεύθυνοι», καταλήγει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2003010

___________________________________

O Kισσινγκερ θα πρέπει να αισθάνεται πολύ χαρούμενος

υ.γ. ως πατέρας πατάω να ανοίξει η τηλεόραση, το παιδί μου κάθεται και τη χαζεύει είναι συνυπεύθυνο που βλέπει

4 comments:

Κυριάκος said...

Πιστεύεις πραγματικά πως πρέπει να βλέπουμε τους ψηφοφόρους ως μικρά παιδιά; Σκέψου τις συνέπειες της αναλογίας που κάνεις. Να σου θυμίσω πως τα μικρά παιδιά δεν ψηφίζουν γιατί δεν τα θεωρούμε ικανά να κρίνουν.

Αυτή η διελκυνστίδα ευθυνών δεν μου αρέσει. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Δεν μπορείς να περιμένεις από τους πολίτες να το αλλάξουν όχι επειδή είναι μικρά παιδιά αλλά επειδή δεν έχουν το κίνητρο να το κάνουν (αν δεν τσιμπήσεις εσύ τη θεσούλα κάποιος άλλος θα το κάνει, αν την αρνηθείς θα χάσεις την ευκαιρία προς όφελος κάποιου άλλου και θα τον πληρώνεις κι από πάνω). Δεν μπορείς όμως ούτε από τους πολιτικούς να περιμένεις να το κανουν γιατί ο κόσμος που ζητά ρουσφτέτια ψηφίζει τους πολιτικούς που κάνουν (ή έστω υπόσχονται) ρουσφέτια. Το αποτέλεσμα είναι πως η δημοκρατική διαδικασία απλά αναπαράγει το σύστημα. Τις θέσεις ευθύνης καταλαμβάνουν οι πολιτικοί που όχι απλά αναδείχθηκαν υποσχόμενοι παροχές, διορισμούς κι επιδοτήσεις αλλά που έχουν γαλουχηθεί σε ένα τέτοιο σύστημα. Πώς περιμένεις από αυτούς να ανατρέψουν το σύστημα που ήταν η ζωή τους και η καριέρα τους μέχρι σήμερα;

Από την άλλη αυτοί που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά έχουν λίγες πιθανότητες να φτάσουν σε θέσεις ευθύνης και τελικά δεν δημιουργείται ποτέ μια κρίσιμη μεταρρυθμιστική μάζα και οι οποιεσδήποτε προσπάθειες είτε μένουν ατελείς είτε απλά ακυρώνονται από την επόμενη κυβέρνηση.

geokalp said...

Kυριάκο το επιχείρημά μου είναι ίσης αξίας με το δικό του - τελευταία παράγραφο

εάν θες πολιτικό επιχείρημα: ο Πάγκαλος-Κισσινγκερ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ότι ο κόμμα του ακολούθησε τη πολιτική που ξεκίνησε η Δεξά - ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ

είπαμε, "μαζί τα φάγαμε" δεν βάλαμε όμως μαζί τις υπογραφές, ούτε είχαμε και οι δύο τη δυνατότητα υπογραφής

Ζάχαρη said...

Η διαφορα ειναι στο οτι ενω καποιοι φαγανε, ο Παγκαλος πληρωθηκε για να τα φαει απο πανω.
Υποτιθεται οτι εξουσιοδοτηθηκε να κανει το σωστο.

geokalp said...

Zάχαρη υποτίθεται

αυτό που με ζορίζει είναι ότι με τίποτα δεν αναγνωρίζει περισσότερη ευθύνη στον εαυτό του και τους ομοίους του