28.7.11

«Δεν τέθηκε θέμα έξοδου της Ελλάδας από το ευρώ», τονίζει ο Τρισέ

Την διαβεβαίωση ότι «κανείς δεν εξέτασε ούτε μια στιγμή» το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δίνει σε συνέντευξη του στο γαλλικό περιοδικό Le Point ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Επισημαίνει παράλληλα ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν της επέβαλαν τη λιτότητα αλλά «διορθώνει από μόνη της τεράστια λάθη διαχείρισης του παρελθόντος» ενώ τονίζει ότι το ευρώ δεν απειλήθηκε ποτέ ως νόμισμα, παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα των χωρών της Ευρωζώνης.

«Δεν επιβάλλουμε ‘τη λιτότητα’ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα διορθώνει από μόνη της μνημειώδη λάθη διαχείρισης του παρελθόντος. Τα χρόνια πριν από τη κρίση σταθερά ξόδευε περισσότερα από όσα κέρδιζε. Μία συνετή διαχείριση είναι ο μόνος τρόπος για να έχει και πάλι ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας που βασίζονται στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», επισημαίνει ο κ.Τρισέ.

Προσθέτει δε ότι: «αυτό σημαίνει έναν υγιή προϋπολογισμό, ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα εφαρμόζεται αυστηρά και τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
ΔΟΛ
http://www.xrimanews.gr/oikonomia/11095-den-tethhke-thema-eksodoy-ths-elladas-apo-to-eyrw-tonizei-o-trise

________________________________________

Kατάλαβα... το πρώτο πράγμα που ζήτησαν...

No comments: