28.7.11

Το Πάρτυ…(*)

Εξαιρετική η επισήμανση του φίλου A.G στο χθεσινό σχόλιο του Θανάση Σταυρόπουλου.

Και για αυτό την αναπαράγουμε αυτούσια

«Επιτέλους μάθαμε σε ποια τιμή θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Η UBS σήμερα έδωσε τιμή στόχο τα 8 Ε/μετ.

Η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, τον καιρό αυτό , θα είναι 15% ποιο κάτω από την τιμή στόχο, ήτοι 6,8 Ε/μετ. Το κράτος θα εκμεταλλευτεί την χρυσή ευκαιρία που θα δώσουν οι Γερμανοί και θα ξεπουλήσει με υπερτίμημα 15% (είδατε τι καλοί είναι οι Γερμανοί ?? ). Σας θυμίζει κάποιο άλλο ξεπούλημα η περίπτωση ??. Σωστά το μαντέψατε τον ΟΤΕ. Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση απευθύνθηκε (και περιμένει απάντηση ) , στηνUBS, για να γνωμοδοτήσει, αν το τίμημα για το 10% του οργανισμού, που κατέβαλλαν οι Γερμανοί είναι εύλογο !!!!!!. (Έχετε καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η απάντηση ??) Έτσι θα γλυτώσουν την φυλακή ΝΟΜΙΖΟΥΝ.

Στην UBS θα ξαναπάνε οι κύριοι της κυβέρνησης, για να γνωμοδοτήσει αν το τίμημα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι εύλογο… τι θα τους απαντήσει ?? ότι μας είπε σήμερα , 8 Ευρώ/μετ και πολλά σας είναι κουμπάρε.

Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς ,αφού έχουμε ξαναδεί το έργο.

Το ότι τα ΜΜΕ και οι συνδικαλιστές , θα ξεσηκώσουν και τις πέτρες αν συμβεί κάτι τέτοιο, ανήκει σε άλλη ταινία, η μίζα για σιωπή θα είναι η πρέπουσα.

Βούς τη γλωττή, που έλεγαν και οι αρχαίοι. (Βούς ήταν ένα βαρύ νόμισμα της Βοιωτίας)
».

Εάν στα όσα αναφέρει ο φίλος A.G προσθέσουμε και τα… τελευταία νεότερα, έρχεται και «δένει το γλυκό». Σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης στην εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων διορίστηκαν η Deutsche Bank, BNP Paribas και η HSBC. Όχι, πως υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία, πως οι γερμανοί- γάλλοι θα ήταν «πρώτο τραπέζι πίστα» αλλά να. Οι αδελφοί Λαζάρ (Lazard Freres τον θυμόσαστε τον οίκο…) ανέλαβαν οικονομικοί σύμβουλοι της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα για το ποιος έχει την ευθύνη των διορισμών, για το ύψος της αμοιβής των συμβούλων (και απ΄ ότι πληροφορούμεθα των παχυλότατων προμηθειών, που θα βγάλουν) και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.

(*) και επειδή το γέλιο και η διακωμώδηση των όσων γίνονται μπορεί να είναι ένα καλό αντίδοτο «ανεβάζουμε» εξαιρετικές στιγμές του αξέχαστου Peter Sellers από το The Party, που θα θυμούνται οι κάπως παλιότεροι. 

http://www.euro2day.gr/ekivolos/1/233/Ekivolos.aspx

No comments: