28.7.11

Να μην δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, ζητά ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ

Αντιδράσεις στους κύκλους του ΔΝΤ από την τοποθέτηση αυτή.
Συνεδριάζει σήμερα το «Συμβούλιο των Διοικητών» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οικονομικοί κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του αντιπροσώπου της Βραζιλίας, Πάολο Μπατίστα, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά αντιπροσώπων-μελών ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο αντιπρόσωπο, η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει «αβέβαιες προοπτικές», ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών έχει «στοιχεία ασάφειας» και «είναι ανεπαρκής». Ο κ. Μπατίστα θεωρεί ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς «το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».
Όπως δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μια «ιδανική ευκαιρία» για να διαλύσει τις υποψίες για μεροληψία προς όφελος ευρωπαϊκών χωρών και ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι η «πρώτη μεγάλη απόφαση» που θα λάβει ως επικεφαλής του Ταμείου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/07/2011_400235

No comments: