28.7.11

το πανηγύρι γίνεται για το ύψος του κουρέματος

Ο Κερδοσκόπος online γράφει...Καλησπέρα σας...

*** Όλο το πανηγύρι γίνεται για το ύψος του κουρέματος. Η συνάντηση στην Αθήνα των μελών και των εμπειρογνωμόνων του IIF εκεί αποσκοπεί. Στο να τα βρουν οι τραπεζίτες σε ποια τιμή θα αποτιμήσουν τα ομόλογα. Μάλιστα, οι ξένοι τα βάζουν με τους δικούς μας, γιατί λέει, έχουν προνομιακή μεταχείριση, αφού με βάση της συμφωνία, μπορούν να κουρέψουν τα ομόλογά τους μέχρι το 21% της αξίας τους.

*** Οι ξένοι όμως, έχουν αποτιμήσει τα δικά μας χαρτιά σε τιμές market. Το παζάρι συνεχίζεται κι απ' ό,τι μαθαίνω θα παρέμβει και η κυβέρνηση. Ενημέρωση στο μεταξύ, ζητάει πολύ τακτικά μέσα στη μέρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι κρίσιμη η σημερινή μέρα φίλτατοι.

*** Στα του Χ.Α. ακολουθούμε, ευτυχώς ηπιότερα τον DAX. Tα αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο εξωτερικό δεν αρέσουν στις αγορές. Ταυτόχρονα, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος νοσεί, όπως έδειξαν άλλωστε τα αποτελέσματα της Credit Suisse.

*** Κλείσιμο κάτω από τις 1.220 μονάδες, προσωπικά, δεν μ' αρέσει καθόλου. Φαγώθηκε η αντίδραση και δεν έχει μείνει τίποτα για το... βράδυ...

*** Σήμερα μετά το κλείσιμο περιμένουμε τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ.

*** Σημειώνω κάτι: Κοίταζα το χαρτοφυλάκιο της Alpha Finance. Ούτε μία τραπεζική μετοχή στη λίστα με τις πρωτιμώμενες μετοχές... Κάποτε, οι τράπεζες ήταν πολύ στα πάνω τους και τώρα δεν έχουμε λεφτά...

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1544840&nt=103

No comments: