27.7.11

Γερμανία: Καμία συγκεκριμένη απόφαση για επενδύσεις στην Ελλάδα

Δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις η «Σύνοδος Επενδύσεων» για την Ελλάδα που συγκάλεσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις η «Σύνοδος Επενδύσεων» για την Ελλάδα που συγκάλεσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Ο ίδιος χαρακτήρισε, πάντως, τη συνάντησή του με αντιπροσώπους περίπου 20 επιχειρηματικών συνδέσμων της γερμανικής οικονομίας ως μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της στήριξης της Ελλάδας για επάνοδό της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.
Η Γερμανία, δήλωσε ο Ρέσλερ, θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να περιορίσει τη γραφειοκρατία, να ενισχύσει τη νομική κατοχύρωση των συναλλαγών καθώς και να ξεπεράσει τα προβλήματα χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της διοχέτευσης πόρων στην Ελλάδα. «Το ζήτημα δεν είναι τα χρήματα», αλλά ο εκσυγχρονισμός των δομών, είπε ο Γερμανός υπουργός. Σε ό,τι αφορά την άρση των χρηματοδοτικών δυσκολιών, παρέπεμψε στα υφιστάμενα προγράμματα της κρατικής τράπεζας KfW, ενώ πρόσθεσε πως διεξάγονται συζητήσεις και για νέα προγράμματα αυτού του είδους.
Ο Ρέσλερ προανήγγειλε μία μικρή αποστολή Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου, ενώ, όπως είπε, θα ακολουθήσει μεγάλη αποστολή επιχειρηματικών εκπροσώπων τον Σεπτέμβριο. Τομείς ενδιαφέροντος αποτελούν η ενέργεια, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ υπάρχουν δυνατότητες και στις υποδομές.
Η κατάσταση της Ελλάδας είναι παρόμοια με αυτήν που επικρατούσε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, συμπλήρωσε ο Ρέσλερ.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2025442

__________________________________________

δείγμα προόδου της Γερμανίας ο νατουραλιζέ ΥΠΟΙΚ
(κυριολεκτώ)

No comments: