29.7.11

Μοοdy's: Ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ισπανίας

Το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης Aa2 της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τον αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης και τις δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σύμφωνα με τη Μοοdy's, οι πιέσεις στο κόστος χρηματοδότησης της χώρας ενδέχεται να αυξηθούν μετά το δεύτερο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για τη στήριξη της Ελλάδας.
«Ο οίκος αξιολόγησης... σημειώνει ότι οι προκλήσεις στη μακροπρόθεσμη εξισορρόπηση των δημοσιονομικών παραμένουν, λόγω της περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης στην Ισπανία και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού σε ορισμένους περιφερειακούς και τοπικούς οργανισμούς αυτοδιοίκησης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2026692

_________________________________________-

Σύμφωνα με τις ειδήσεις των επόμενων ωρών από την ανακοίνωση, τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα για τα ισπανικά δημοσιονομικά: έρχονται πρόωρες εκλογές!
Αντίπαλοι θα είναι ένας μάλλον δολοπλόκος πολιτικός που λειτουργούσε υποδειγματικά πίσω από τις κουρτίνες (outsider) και ένας αρχηγός αντιπολίτευσης, ο οποίος ήδη έχει δηλώσει, με την άνεση 17 μονάδων μπροστά στις δημοσκοπήσεις, ότι ο λαός θα πρέπει να σκύψει βαθιά το κεφάλι, να αποβάλλει τις όποιες αντιρρήσεις και να "συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις" που θα οδηγήσουν σε μείωση του βιοτικού του επιπέδου κατά 30%.
Ολέ!


No comments: