27.7.11

Schaeuble: Η Ελλάδα να παραδώσει εθνική κυριαρχία

Η ενοποίηση της ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που ζητούν στήριξη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα να παραδώσουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

"Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος μέλος με προβλήματα που λαμβάνει βοήθεια θα πρέπει σε αντάλλαγμα να δώσει μέρος της κυριαρχίας του στην ΕΕ" δήλωσε ο κ. Schaeuble όπως μεταδίδει το Reuters και συμπλήρωσε: "Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι καλύτερη επιλογή από την εκδίωξη των υπερχρεωμένων χωρών από την ευρωζώνη"
 
Παράλληλα, σε επιστολή του που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, o κ. Schaeuble τάσσεται κατά της "λευκής επιταγής" προς τους μηχανισμούς στήριξης (EFSF, ESM) για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά. Στην ίδια επιστολή, αναφέρει πως τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΚΤ εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. 

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζει μάλιστα, πως ειναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι θα δοθεί μόνιμη λύση στην κρίση της ευρωζώνης με μία μόνο σύνοδο.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/650403/Article.aspx

____________________________________________________

Ας το γράψω απλά - έχω γράψει κάμποσα ποστ επί τούτου:

Η λύση θα δωθεί όταν προχωρήσει η περαιτέρω ενοποίηση (μη γελιέστε για πολιτική) της ΕΕ/ΟΝΕ._
Μέχρι τότε...

No comments: