3.8.11

Σε χαμηλό 2 ετών ο ΡΜΙ υπηρεσιών ευρωζώνης

Επιβράδυνση δραστηριοτήτων καταγράφηκε κατά τον Ιούλιο στον ευρωπαϊκό κλάδο υπηρεσιών καθώς ο σχετικός δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Markit δείχνουν μείωση του ΡΜΙ στο 51,6 από 53,7 τον Ιούνιο.

Η τελική ανακοίνωση της Markit είναι υψηλότερη από την αρχική ένδειξη του 51,4. Οι αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν πως ο δείκτης βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/651293/ArticleNewsWorld.aspx


Ύφεση στον ισπανικό κλάδο υπηρεσιών τον Ιούλιο
Ύφεση δραστηριοτήτων καταγράφηκε στον ισπανικό κλάδο υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών της Ισπανίας μειώθηκε τον Ιούλιο στο 46,5 από 50,2 τον προηγούμενο μήνα. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2010 και σημαντικά κάτω από το όριο του 50 που είναι το όριο ανάμεσα στην ανάπτυξη ή την συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Τα στοιχεία αυτά, δημιουργούν μία ακόμη εστία κινδύνου για τους επενδυτές που ανησυχούν ότι η ανάπτυξη της Ισπανίας θα αποδυναμωθεί τόσο που θα δυσχεράνει περαιτέρω την ικανότητα αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.


http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/651292/ArticleNewsWorld.aspx


No comments: