2.8.11

ΕΕ: Όλες οι χώρες θα συνεισφέρουν στην επόμενη δόση

Τη δέσμευση όλων των χωρών της ευρωζώνης να συνεισφέρουν στην επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, που θα καταβληθεί το Σεπτέμβριο, επισήμανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ελλάδα θα εισπράξει 5,8 δισ. ευρώ σε διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης και άλλα 2,2 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ .
Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση στο κόστος δανεισμού για την Ισπανία και την Ιταλία είναι πιθανόν να οδηγήσουν τις δύο αυτές χώρες να δανείζονται με υψηλότερο κόστος συγκριτικά με τα δάνεια που χορηγούνται στην Ελλάδα από την ευρωζώνη.
«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν στην επόμενη δόση βοηθείας προς την Ελλάδα», τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαντάλ Χιουγκς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Δεν υπάρχει καμία πρόταση ότι κάποια χώρα δεν θα συμβάλει στην καταβολή της επόμενης δόσης βοηθείας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας και της Ιταλίας», είπε. «Ωστόσο, εάν μία χώρα αντιμετωπίσει υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης την περίοδο που θα καταβάλλεται η επόμενη δόση υπάρχει μηχανισμός που διασφαλίσει την αποζημίωσή τους για αυτό», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2029178

_________________________________

με τρομάζει η βεβαιότητα!

No comments: