30.9.11

Σαρκοζί: Ηθική και οικονομική υποχρέωση η στήριξη της Ελλάδας

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Ευρώπη έχει ηθική και οικονομική υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαρκοζί αναγνώρισε πως «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ», επισήμανε όμως πως «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλών ετών, έχουν καθυστερήσει οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υιοθετήθηκαν λάθος συνήθειες». Πρόσθεσε πως ο κ. Παπανδρέου τον διαβεβαίωσε για την απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις.
Οπως είπε μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος, ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε το μέλημα των ελληνικών αρχών για διαφάνεια και στην κατεύθυνση αυτή δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου τον ενημέρωσε ότι κάλεσε εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη να έρθουν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας μας.
Απευθυνόμενος στο λαό της Γαλλίας, ο κ. Σαρκοζί υπογράμμισε πως η Ευρώπη είναι μία οικογένεια και χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη, τονίζοντας πως υπάρχει «ηθική υποχρέωση απέναντι στις χώρες-μέλη». «Μια αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη» συμπλήρωσε, κάνοντας παραλληλισμό με την κατάρρευση της Lehman Brothers «Δεν είναι δυνατον να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, τόσο για οικονομικούς όσο και για ηθικούς λόγους» πρόσθεσε.
Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε ακόμη γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας. Υπάρχει σήμερα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, τόνισε, «μια απόλυτη ταύτιση απόψεων για να αντισταθούμε στην κερδοσκοπία, στην αποτυχία και να προστατεύσουμε την Ευρώπη» ανέφερε κα πρόσθεσε: Με την κ. Μέρκελ «συζητούμε για τους δρόμους και τα μέσα που θα βοηθήσουν να επιταχύνουμε την οικονομική σύγκληση στην Ευρώπη και για να θέσουμε σε ισχύ όσο το δυνατό πιο γρήγορα τα μέτρα που αποφασίσθηκαν στις 21 Ιουλίου».
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρηθούν απολύτως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά και να προχωρήσει στις απαραιτητες μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για μια «πολύ καλή συζήτηση» με το Γάλλο πρόεδρο σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
«Τονίζω την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσουμε απολύτως τις δεσμεύσεις μας και κάνουμε όλες τις απαραιτητες μεταρρθυμίσεις με οποιοδηποτε τίμημα και κόστος γιατί θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι» πρόσθεσε.
Υπογράμμισε επίσης τη βούληση της χώρας μας να υπάρχει διαφάνεια σε όλα και στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε ότι κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να αποστείλει εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουν τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα. Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Σαρκοζί, αλλά και το γαλλικό λαό για τη στήριξη που, όπως είπε, παρέχουν διαχρονικά στον ελληνικό λαό σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2066015

__________________________________________

Οι γαλλικές τράπεζες είναι πολύ ευάλωτες, όλη η αδερφότητα κινδυνεύει, θα με ακούσει η Αγγέλα, θα το κλείσει το ραντεβού
Κούρεμα 75% να το ξεχάσετε

No comments: