30.9.11

Dow Jones: Η Ιαπωνία θα παρέμβει στο ευρώ για να αγοράσει ομόλογα του EFSF

Υψηλές προσδοκίες επικρατούν το τελευταίο διάστημα, ότι η Ιαπωνία μπορεί να παρέμβει ξανά για να αποδυναμώσει το γιεν, αλλά αυτή τη φορά οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν το νου τους στο ευρώ, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση αυτή τη φορά θα αγοράσει και ευρώ, εκτός του συνηθισμένου της δολαρίου.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, εκτός από την έκπληξη που θα δημιουργούσε, οι επίσημες αγορές ευρώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ιαπωνία να αγοράσει ομόλογα από το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, αποδεικνύοντας ότι το Τόκιο κάνει από την πλευρά του ό,τι μπορεί για να συγκρατήσει την κρίση κρατικού χρέους της περιοχής.

Αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αγοράζοντας ευρώ η Ιαπωνία, με το νόμισμα να βρίσκεται τώρα κοντά σε χαμηλό 10 ετών έναντι του γιεν, ίσως να μειωθεί η πρόσφατη δημοτικότητα του ιαπωνικού νομίσματος ως safe haven.

Επίσης, θα μπορούσε να παράσχει στο Τόκιο πολιτική κάλυψη: οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, που δεν είναι ικανοποιημένοι με την παρέμβαση της Ιαπωνίας τον Αύγουστο πουλώντας γιεν, μπορεί να δουν πλέον πιο ευνοϊκά τις πωλήσεις γιεν, ως μέσο στήριξης του EFSF.

Αναλυτής της Barclays Capital, ο Masafumi Yamamoto, τόνισε ότι η διάθεση για ανάληψη ρίσκου από την αγορά πιθανότατα θα ανακάμψει και το ευρώ ίσως εισέλθει σε μια τάση διαρκούς ανάκαμψης εάν η Ιαπωνία, η οποία έχει τεράστια αποθέματα σε ξένο νόμισμα, στηρίξει την Ευρώπη με ένα τόσο τολμηρό μέτρο.

Χρησιμοποιώντας 2,7 δισ. δολάρια από το σύνολο των 1,2 τρισ. δολαρίων σε ξένα αποθεματικά, η Ιαπωνία έχει αγοράσει το 20% των ομολόγων που έχει πουλήσει το EFSF, ενώ ο πρωθυπουργός Joshihiko Noda πρόσφατα δήλωσε στο Dow Jones Newswires από το Τόκιο ότι είναι έτοιμος να αγοράσει περισσότερα.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1294229

_____________________________________


αυτοί έχουν πειστεί, θέλουμε να πειστούν οι Κινέζοι!

2 comments:

Anonymous said...

Μην τους περιμένεις και πολύ τους κινέζους θα αργήσουν έχουν άλλες φωτιές να σβήσουν
http://vlepo.org/blog/kappa-gkreko/kina-antimetopi-me-mia-foyska-stin-agora-ton-akiniton

http://vlepo.org/blog/kappa-gkreko/krisi-xreoys-apeilei-tin-kina-kai-tis-anadyomenes-agores

geokalp said...

έχουν αρκετα, όσα κι να πάρουμε καλά θα είναι-δυστυχώς έχουν γίνει διστακτικοί