26.10.11

Παραδόθηκε στο FBI ο "Νο1 insider" R. Gupta

Ο Rajat K. Gupta, το ανώτερο επιχειρηματικό στέλεχος που έχει καταδικαστεί ποτέ σε υπόθεση συναλλαγών με εσωτερική πληροφόρηση, παραδόθηκε στο FBI και βρίσκεται από σήμερα το πρωί υπό κράτηση.

Το πρώην διευθυντικό στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs κρατείται για κατηγορίες που σχετίζονται με υπόθεση insider trading με hedge fund.

Ο 62χρονος Gupta, κατηγορείται ότι παρείχε παράνομη πληροφόρηση στον διαχειριστή hedge fund, Raj Rajaratnam, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκιση για συναλλαγές με εσωτερική πληροφόρηση.

Την προσφυγή εναντίον κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Μάρτιο, κατηγορώντας τον ότι έδωσε απόρρητες πληροφορίες για την Goldman Sachs, τις οποίες ο Rajaratnam αξιοποίησε πραγματοποιώντας συναλλαγές.

Κατά την διάρκεια της δίκης του Rajaratnam, εξετάστηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών. Μεταξύ αυτών, τον Οκτώβριο 2008 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ κατά την οποία η επιχείρηση ενημερώθηκε ότι θα ανακοινώσει τριμηνιαίες ζημίες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αμέσως μετά το ΔΣ, για την ακρίβεια 23 λεπτά αργότερα, ο κ. Mr Gupta κάλεσε τον κ. Rajaratnam, οποίος στην συνέχεια πούλησε όλο το μερίδιο μετοχών που κατείχε στην Goldman Sachs, γλιτώνοντας εκατομμύρια δολάρια.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/663842/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: